Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

Nyirokmasszázs gép

Magyarországon a nyirokmasszázs gép elnevezés terjedt el, bár ez csak részben állja meg a helyét. A készülék ugyanis nemcsak a nyirokproblémákra, hanem számos más tünet és panasz kezelésére kiváló. A hullámmasszázs gép vagy nyomásterápiás gép megnevezések ugyanezt a készüléket jelölik – nincs semmilyen különbség közöttük.

 

Miért érdemes nyirokmasszázs gépet vásárolnod?

A mai orvosi gyakorlat szerint a nyiroködémára évente egyszer 10 kezelést írnak fel számodra. A nyiroködéma azonban nem így “muködik”. A nyirok folyamatosan felszaporodik, azaz minden egyes napon foglalkoznod kell vele, kezelned kell. Ha megvárod, hogy jól felduzzadj, akkor ennek “eltüntetése” sem megy könnyen. Ha azonban minden nap kezelsz, akkor a normálishoz közeli állapotot tudod fenntartani.

 

Kézi vagy gépi nyirokmasszázs?

Ha kézi nyirokmasszázs alkalmazol, az meglehetosen sokba kerülhet. Egy végtagot 4-8 ezer, a teljes testet 10-14 ezer forintért masszíroznak alkalmanként. Ha a szükségleted szerint kezeltetsz, akkor akár többszázezer forint lehet a havi költséged. Ha csak havonta 1-2x mész masszázsra, akkor annak alig van haszna az állapotodra. Kéthavi kézi masszázs árából már egy jobb nyirokmasszázs gépet vásárolhatsz, amit aztán 8-10 évig használni tudsz. Ha van géped, az minden nap rendelkezésedre áll. Akkor alkalmazod, amikor a tüneteid miatt épp szükséges és nem akkor, amikor fogad a masszor.

 

Mi a nyirokmasszázs gép?

A nyirokmasszázs gép egy nagyon precízen szabályozott légkompresszor. A hozzá csatlakoztatott, több légrekeszbol álló csizma, kesztyu vagy övszeru mandzsetták légrekeszeit fújja fel a beállított sorrendben és nyomásra. A felfújt rekesz nyomást fejt ki az alatta levo testrészedre. Ez a nyomás indítja meg a kezelt területen az erekben levo és a szövetek közötti folyadék (nyirok) áramlását. A felfújás-leeresztés szabályozásával irányíthatod, hogyan és merre terelje. Ha eloször a bokádon "szorít", majd egyre feljebbb, akkor értelemszeruen felfelé terel.

 

Javaslatok nyirokmasszázs gép vásárláshoz

 • Nyiroködéma kezelésére ne vásárolj olyan nyirokmasszázs gépet, amelynek mandzsettája csak egyetlen légrekeszbol áll - az ilyen alkalmatlan a nyiroködéma kezelésére!
 • Minél több légrekeszbol áll egy mandzsetta, annál finomabban szabályozható a folyadék terelése.
 • Otthoni, fenntartó kezelésre általában elegendo a 4 légkamrás nyirokmasszázs gép is. Se súlyos állapotra, továbbá rendelobe a 6-12 vagy még több légrekeszes készülékek valók.
 • Azok a készülékek, amelyek több légrekeszesek, de nem szabályozható légrekeszenként a nyomás, alacsonyabb hatékonyságúak a nyiroködéma kezelésében. Enyhe ödémára, visszeres panaszokra és masszázsra megfelelok.
 • Más szavakkal: a kezelés hatékonyabb olyan készülékkel, amelynél a kezelési nyomás légrekeszenként külön-külön állítható.
 • Elonyös, ha a nyomástartás ideje és a felfújási ciklusok közötti szünet hossza állítható, mert hatékonyabb kezelést biztosít.
 • Megfelelo méretu mandzsettát válassz! Túl nagy mandzsetta esetén a hatás a kívánttól elmaradhat (hasonlóan, ha 38-as lábra 45-ös cipot húzol, abban igen nehézkesen tudsz leszaladni a boltba)
 • Méretválasztáshoz mérd meg 
  • lábon a boka, vádli, térd és combto (mindkét lábon)
  • karon a csukló-alkar-könyök-hónalj
  • törzs a derék-csípo körfogataid
 • Kar ödéma kezelésére elég egy darab kar mandzsettát beszerezni
 • Láb ödéma esetén érdemes a láb mandzsetta mellett törzsre való mandzsettát is vásárolni, hogy a combtorol még tovább tudja mozgatni a nyirkot

 

A nyirokmasszázs kezelés helyes beállítása

Olvasd el Dr. Zátrok Zsolt cikkét, melyben részletesen ismerteti, milyen nyomást kell alkalmaznod, mennyi ideig és hányszor kezelj, stb. A cikkbol a nyirokmasszázs ellenjavallatait, kockázatait is megismerheted.

 

Szeretnél többet megtudni a nyiroködémáról?

 

A termékcsoportban összegyűjtöttük a nyirokmasszázs gépeket.