Tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy mi enyhítheti a tüneteid? Nem tudod, melyik eszköz a megfelelő számodra? Próbáld ki ezt az alkalmazást! NÉHÁNY KATTINTÁSSAL MEGTALÁLHATOD A MEGFELELŐ ESZKÖZT!
Tanácsadásért KATTINTS IDE!

BEMER készülék

A BEMER kifejezés egy ma még egyedülálló orvosi készüléket és a vele való kezelést jelenti. 

A BEMER egy mozaikszó, a Bio-Electro-Magnetic-Energy-Regulation kezdőbetűiből áll. A készülék a pulzáló elektromágneses mező (PEMF) elvén működik. Aha! - gondolhatnád. Akkor ez egy mágnesterápiás készülék!

Igen és nem!

Bár a BEMER és az orvosi mágnesterápiás készülékek egyaránt mágneses mező kezelést alkalmaznak, de mégsem azonosak! Különösen nem a hatásukban!

Az orvosi mágnesterápiás készülékek széles frekvenciatartományban (általában 1-200Hz), szabályos impulzusokkal (szinusz vagy négyszöghullámok) és 0,1-1000 Gauss mágneses térerővel működnek. Elsődlegesen a csontokra, szalagokra van hatásuk, bár kismértékben javítják a vérkeringést is.

A BEMER által alkalmazott mágneses térerő nagysága csak töredéke az orvosi PEMF készülékekének (kisebb, mint 1 Gauss). Az impulzus egy speciális, szabadalmaztatott hullámformát alkalmaz. A hatás döntő mértékben a kis erek vérkeringésének (mikrocirkuláció) és az erek rugalmas érfalmozgásának (vasomotio)  javítása.

Tehát a BEMER és az orvosi mágnesterápia nem azonos kezelési módszer és hatásuk is eltérő! Az orvosi mágnesterápiás eszközökkel nem lehet helyettesíteni a BEMER-t (bár sokan szeretnék ezt, mert a mágnesterápiás készülékek többnyire lényegesen olcsóbbak).

Fordítva is igaz: vannak olyan állapotok, ahol az orvosi mágnesterápiás eszközöket érdemes választani a BEMER-rel szemben.

Mire ajánlott a BEMER?

A különleges BEMER impulzus jelentős hatást gyakorol a mikrocirkulációra, fokozza a kisebb erekben zajló vérkeringést és az erek rugalmas érfalmozgását.

A BEMER egy külön csoportot képvisel a fizikoterápiás kezelések között: fizikai érterápia. Jegyezd meg ezt a kifejezést, mert a BEMER kezelés egyedülállóan ebbe a kategóriába tartozik.

Más készülék -bár rendelkezhet mikrokeringést javító hatással- de nem közelíti meg a BEMER-hatást.

A BEMER által kibocsátott impulzusok képesek célzottan és specifikusan hatni a kisebb erekre, ill. az érrendszer részeire. Különösen erősen hatnak ott, ahol eleve korlátozott a mikrokeringés.

A készülék valamennyi kedvező hatása a mikrokeringés javításából származik.

A mikrocirkuláció szerepe

A vérkeringés feladata a vér "forgatása", keringetése a testben. A vér szállítja a test minden zugába a létfontosságú oxigént, energiaforrásokat, ásványi és tápanyagokat. A szív közelében az erek átmérője még nagy, de ahogy távolodunk a szívtől, úgy lesznek egyre kisebbek az erek, míg végül mikroszkópikus méretre zsugoroknak, hogy a sejtekhez is eljussanak.

Ahol a mikrokeringés nem működik megfelelően, ott károsodik a sejtek anyagcseréje. A sejthez nem jutnak el az életfontosságú anyagok. Képzeld el úgy, mint az autód. Ha nem jut el a motorhoz a benzin, akkor leáll a működése és nem haladsz.

Ha a sejt nem kap "tüzelőanyagot", oxigént, akkor leállnak a sejt mitokondriumai. Ezek feladata például az energiatermelés és az elpusztult sejtek pótlása, a sérült sejtek kijavítása, a szövetek pótlása, megújítása, stb.

Minél rosszabb a mikrokeringés, annál lassabb a regeneráció, csökken a szervezet öngyógyító és kórokozókkal szembeni védekezőképessége.

A rossz vérkeringés következményei számos területen megjelenhetnek.

 • Energia. A sejtek tartós energiahiánya az általános fizikai és szellemi teljesítőképesség gyengüléséhez vezethet.
 • Immunrendszer. Az immunrendszert erősíteni kell a fertőzésekkel szembeni fogékonyság csökkentése érdekében.
 • Szervműködés. A korlátozott szervfunkciók és a krónikus szervi rendellenességek másodlagos betegségeket okozhatnak.
 • Gyógyulás. A gyulladás, sérülés nem gyógyul. Sebgyógyulási zavarok is felléphetnek.
 • Regenerálódás. A mikrokeringés zavarai lassítják a regenerálódási folyamatokat, így egy betegség vagy műtét után nem bírod visszanyerni az egészséged.
 • Psziché. Fontos, hogy hosszú távon elkerüljük a krónikus stresszt. mivel a stressz negatív hatással lehet fizikai és lelki egészségünkre is

A Bemer jó hatású minden olyan állapotra, ami a mikrokeringéstől függ

A mikrocirkuláció javulása hatással van egy sor folyamatra.

 • Energetizáltság javulása. A jó energiaellátottságú sejtek hatékonyan működnek, mely javítja az általános fizikai és szellemi teljesítőképességet.
 • Immunrendszer. Hatékony sejtműködés biztosítja a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség javulását.
 • Szervműködés. A jó vérellátású szervek megfelelően működnek és megakadályozzák a másodlagos betegségek kialakulását.
 • Gyógyulás. A jól működő szervezet gyorsan képes felépíteni a gyógyuláshoz szükséges fehérjéket, anyagokat, strukturákat.
 • Regenerálódás. A jó mikrokeringés gyorsítja a regenerációs és gyógyulási folyamatokat.
 • Psziché. A jó általános közérzet csökkenti a stresszt és pozitív hatással van a fizikai és lelki egészségre is.

Betegségek, állapotok százaiban segítheti a gyógyulást. Ez egyenesen következik a javuló vérkeringés előbb felsorolt hatásaiból.

Ilyen állapotok például

 • krónikus sebgyógyulási zavar
 • izomzat és a csontrendszer krónikus degeneratív megbetegedései
 • diabetes mellitus által okozott polineuropátia
 • daganatkezelés által okozott polineuropátia
 • krónikus fáradékonyság (pl. sclerosis multiplex betegnél)
 • akut és krónikus fájdalom

A BEMER kezelés hatását azok fogják a legerősebben tapasztalni, akiknél a keringés eleve korlátozott és az általános állapot is rossz.

Ha egészséges vagy és nincs keringési problémád, akkor a BEMER kezelés nem fog a jónál is jobb keringést "csinálni". Nem változtat szuperman-né! Azonban segíthet más célokban, így például a sportteljesítmény fokozásában, a testi-szellemi teljesítőképesség javításában és persze a betegség-megelőzésben.

A kezelésről

Maga a Bemer impulzus NEM gyógyít! "Csak" elindít a szervezetben olyan a folyamatokat, melyek napról-napra erősödve gyógyhatássá válnak.

Egyetlen kezeléstől nem várható csoda. A BEMER-t kitartóan, kúraszerűen alkalmazd. A hatást csak legalább 30 napos, mindennapi kezelés után érdemes értékelni. Egy BEMER kezelés 8 perc időtartamú és naponta egyszer, legfeljebb kétszer szükséges.

Minél rosszabb az általános állapot, annál jobban kell figyelni a kezelési intenzitásra. A legalacsonyabb intenzitáson kezdj és néhány naponta emeld az intenzitást.

Az egészségesek és sportolók esetén más a kiinduló állapot és a kezelési cél is, így magasabb intenzitással végezhetők már az első kezelések is.

A BEMER használatával kapcsolatos gyakori hiba a javasolt kezelési idő (jelentős) túllépése és az intenzitás azonnal maximumra állítása. A BEMER kezelés esetén fontos a fokozatosság. A hirtelen túl hosszú és magas intenzitás hatása kellemetlen közérzet, fejfájás, remegés lehet.

A BEMER ma már elismert orvosi terápia. Egyre több kórház rendelkezik készülékkel.

Mikor nem alkalmazható?

A jelen álláspont szerint a BEMER alkalmazásnak abszolút és relatív ellenjavallatai lehetnek.

Abszolút ellenjavallatot jelentenek a gyógyszeradagolásra tervezett aktív orvosi implantátumok (pl. beültetett gyógyszer- vagy inzulinpumpák). Ez ilyet viselő betegek esetében a BEMER terápiás rendszer nem használható.

Kizáró ok, ha a betegnél immunszupresszív terápia van folyamatban. Ilyenre például szervátültetés, csontvelő vagy őssejt átültetést követően van szükség.

Relatív ellenjavallatot képez az aktív orvosi implantátumok egy másik csoportja, így pl. pacemaker, defibrillátor, agyi stimulátorok, izomstimulátorok. A BEMER terápiás rendszer használata működési zavarokhoz vezethet ezen eszközökben.

Néhány betegség -pl. autoimmun és bőrgyógyászati betegségek- kezelése során az immunrendszert gyengítik. Ezek esetén azonban a BEMER alkalmazása NEM ellenjavallt!

A BEMER terápia kockázatait a kezelőorvosnak kell  értékelnie és jóváhagynia.